Hoortoestellen

Een hoortoestel is eigenlijk een computertje dat het geluid aanpast aan uw gehoorverlies. Het microfoontje van het toestel vangt het geluid op, het computertje bewerkt het geluid en via een luidsprekertje wordt het in uw oor gebracht.

Ieder hoortoestel kan geluid versterken, de vraag is alleen of het alles moet versterken of alleen hoortoestel voldoende. Echter mensen komen vaak in wisselende geluidsituaties (gezelschap, verjaardag, restaurant, verkeer, winkel, theater etc.).

Hoortoestelfabrikanten besteden veel tijd en geld aan de ontwikkeling van technieken om ook in moeilijke luistersituaties het spraak verstaan te verbeteren. Hoe complexer de techniek, hoe kostbaarder het hoortoestel in aanschaf is. De prestaties die het hoortoestel moet leveren is afhankelijk van uw situatie.

Er is een uitgebreide keuze: u kunt een toestel achter het oor dragen, ín het oor of zelfs in de gehoorgang. Welk toestel voor u het beste is, hangt af van de ruimte in de gehoorgang en de aard van het gehoorverlies. Daarnaast spelen uw eigen voorkeur en uiteraard uw budget een rol. Om te ervaren wat het hoortoestel voor u betekent gaat u het hoortoestel eerst uitproberen. Deze proefperiode is niet gratis maar wel vrijblijvend.

Wij vragen een vergoeding voor het aanmeten en bijstellen van de hoortoestellen en u dient een onderhoud pakket aan te schaffen. Bij aanschaf van de hoortoestellen worden de aanmeetkosten weer verrekend. U krijgt 2 maanden de tijd om de hoortoestellen overal uit te proberen.  Voldoet het eerst gekozen hoortoestel niet helemaal aan u verwachtingen? U kunt zonder bijkomende kosten een ander hoortoesteltype proberen. Pas als u helemaal tevreden bent, gaat u over tot aanschaf. Als het hoortoestel in aanmerking komt voor vergoeding van uw zorgverzekeraar dan helpen wij u hierbij.

 

Maak hier een adviesafspraak: